dilluns, 24 de febrer del 2014

Les TIC i les TAC predominen actualment en l'educació, però creieu que això es bo?



Personalment i des del nostre punt de vista, creiem que les noves tecnologies són molt útils pel desenvolupament intel·lectual i personal dels nens i nenes, ja que, per una banda, creiem que el nen o nena ha de ser protagonista del seu aprenentatge. I amb aquesta última expressió, ens referim al fet que els nens i nenes, han d'estar propers al que estudien o es treballa,i una manera directa i fàcil de fer és comptar amb les TIC i les TAC com a suports d'educació i complements de les unitats o temes que es vulguin treballar. El nen/a, per una banda, aborreix l'aprenentatge lineal i monòton (llibres de text, llibres de lectura, redaccions en folis..etc) i per aquesta raó, també pensem que és molt recomanable la utilització de les TIC i les TAC. 




Per l'altra banda, pensem que no és bo fomentar massa aquestes eines i perdre el treball manual de l'escriptura, la lectura,etc, degut al simple fet, que vivim a l'època de la tecnologia i tot el que ens envolta i envolta, al mateix temps, als infants són aparells electrònics o portàtils, amb conexions a internet i a pàgines socials, que si ho pensem bé, és el que més veuen i amb el que més treballen. Utilitzar molt aquestes tecnologies, comportaria una anul·lació total per part de la infància sobre tot el que em dit anteriorment i que creiem igual d'important.






                     Avantatges
          Augmenta l’interès de l’infant per aprendre.

           Hi ha una contínua activitat intel·lectual.

           Desenvolupen la iniciativa.

            Millora la creativitat i l’expressió.




                    Inconvenients
        
      Pèrdua de l'escriptura tradicional.

      Transtorna la realitat.

      Visió distorsionada de la realitat.

      Fatiga visual.



Per tant, com a conclusió direm que, sota els nostres punts de vista, s'ha d'alternar les TIC i les TAC amb altres mètodes d'aprenentatge per a fer el més completa possible l'educació dels nens i nenes.




Silvia Soria 

Alba Ortega

Mar Sánchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada